Kesla

Article

KESLAN TYTÄRYHTIÖ MFG COMPONENTS OY KÄYNNISTÄÄ YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT ILOMANTSIN TOIMIPAIKAN TULEVAISUUDESTA

19.04.2016 Investor releases

KESLA OYJ    PÖRSSITIEDOTE 19.4.2016 klo 14.00

 

KESLAN TYTÄRYHTIÖ MFG COMPONENTS OY KÄYNNISTÄÄ YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT ILOMANTSIN TOIMIPAIKAN TULEVAISUUDESTA

 

MFG Components Oy on tänään käynnistänyt yhteistoimintaneuvottelut, jossa selvitetään Ilomantsin toimipaikan sulkemista kokonaan vuoden 2016 aikana. Neuvottelujen taustalla on pitkään jatkunut Ilomantsin konepajan heikko taloudellinen tilanne.

 

Vuonna 1979 perustettu Ilomantsin konepaja valmistaa pääasiassa hydrauliikkasylintereitä sekä nostureiden kääntölaitteita ja koneistettuja osia. Toimipisteessä työskentelee tällä hetkellä noin 40 henkilöä ja 6 toimihenkilöä, joiden työllistymismahdollisuuksia Kesla-konsernin muissa yksiköissä selvitetään neuvottelujen aikana.

 

MFG Componentsissa työskentelee yhteensä noin 70 työntekijää ja hieman alle 20 toimihenkilöä. Yhtiön liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja se on täysin Kesla Oyj:n omistama tytäryhtiö. Neuvottelut eivät koske MFG Components Oy:n toista toimipistettä eli Tohmajärven konepajaa.

 

Joensuu 19.4.2016

 

KESLA OYJ

Simo Saastamoinen

Toimitusjohtaja

 

LISÄTIETOJA:

 

Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen, 040 – 560 9310 tänään 15.00 - 16.00

 

JAKELU:

NASDAQ Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesla.com

 

Kesla on metsäteknologian kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka hallitsee aines- ja energiapuukorjuun tuotantoketjun kannolta tehtaalle. Keslan tuotteita ovat mm. kuormaimet ja metsäperävaunut, puutavara-, metsäkone- ja kierrätysnosturit, harvesteri- ja energiakourat sekä hakkurit. Kesla on tytäryhtiönsä kautta myös merkittävä konepajatuotteiden järjestelmätoimittaja suomalaiselle konepajateollisuudelle. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2015 40,1 miljoonaa euroa. Metsäkoneryhmän liikevaihdosta viennin osuus oli 69,0 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella, Ilomantsissa ja Tohmajärvellä sekä myyntiyhtiö Sinzheimissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 275 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä