Kesla

Article

Konemessut lehdistötiedote in Finnish: KESLAN VALIKOIMA TÄYNNÄ UUTUUKSIA

14.11.2018 News

Keslan traktorivarustevalikoimasta löytyy Konemessuilta runsain määrin uutuuksia. Osa uutuuksista esiteltiin jo FinnMETKO:ssa, mutta ensiesittelyjäkin löytyy mm. KESLA CE-varustelu kuormaimiin sekä KESLA 314 -kuormain.

CE-varustelu KESLA-kuormaimiin

Myös traktorikuormaimissa tarvitaan CE-varustelu, mikäli työskennellään taajama-alueella. KESLA-kuormaimiin onkin nyt saatavana normin EN12999:2011 -mukainen varustelu. Varusteluun kuuluu niin puominkorkeuden, tukijalkojen asennon kuin mahdollisen ylikuorman valvonta. Järjestelmä varoittaa näistä merkkivaloilla. Varustelu tulee saataville KESLA 304-316/T-kuormainmalleihin.

Konemessuilla on esillä Helsingin Staran metsäyhdistelmä Valtra T174, jossa on KESLA 305T-kuormain ja 122ND4WD-vaunu. Setti on tarkoitettu nimenomaan taajamaurakointiin. Setin kuormain on ulottumaltaan 8,5 metriä pitkä ja se nostaa vielä neljästä metristäkin 1 150 kg. Kuormaimessa on sähköinen Walvoilin esioh-aus ja onkin CE-varusteltu. Setin perävaunu on Keslan järeimpiä malleja eli 12 tonnin kantavuudella oleva napavetoinen vaunu. Napavedon ansiosta yhdistelmää pystyy käyttämään käytännössä maastossa kuin maastossa. Kaupunkikäyttöä huomioiden perävaunuun on asennettu vilkkuvalot varoittamaan liikkuvasta koneesta ja peruutuskamera, joka lisää turvallisuutta.

Uudet metsäperävaunut ja proTRACTION-vedonohjausjärjestelmä pian myyntiin

Keslan uudet metsäperävaunut esiteltiin pari kuukautta sitten FinnMETKO:ssa. Uuteen mallistoon kuuluvat 9, 10 ja 12 tonnin kantavuudella varustetut metsäperävaunut. Isoimmat 144-sarjan vaunut ovat varustettavissa ajokoneista tutuilla levypankoilla, mitkä ovat herättäneet jo etukäteen paljon huomiota. Osassa perävaunumalleista,kuormatila on kasvanut aiempiin malleihin verrattuna jopa 20 prosentilla.

Uuden malliston isoimpaan napavetoiseen vaunumalliin tulee saataville KESLA proTRACTION-vedonohjausjärjestelmä. Vedonohjauksella varustettu vaunu yhdistetään normaalien kytkentöjen lisäksi traktoriin ISOBUS-pistokkeella. ISOBUS -väylän kautta KESLA proTRACTION -vedonohjausjärjestelmä hyödyn-tää traktorin nopeus ja ajosuuntatietoa. Näin ollen vaunun veto toteuttaa saman nopeuden ja ajosuunnan, kuin sen edessä kulkeva traktori.

Vaunun veto kytkeytyy automaattisesti päälle, kun traktorilla lähdetään liikkeelle ja vapautuu automaattisesti pois päältä, kun vaunun vedontarve pienenee suuremmissa metsäajonopeuksissa. Maantieajossa vaunun hydraulinen napaveto on ”vapaa rullaus” -asennossa, jolloin napaveto ei vastusta vaunun vetämistä ja näin ollen polttoainesäästöihin tarjoutuu mahdollisuus siirtoajossa. Uusi vedonohjaus tuo huomattavasti helpotusta vaunun hydraulisen vedon hallintaan, kun kuljettajan ei tarvitse enää keskittyä vaunun vedon sovittamiseen ajonopeuteen sopivaksi, vaan automatiikka hoitaa sen. Vedonohjauksen säätäminen/hallinta sekä aisaohjauksen hallinta tapahtuu traktorin sisältä KESLA proC-ohjausjärjestelmän ja kuormaimen joystickin kautta. KESLA proTRACTION tulee saataville pienellä viiveellä myös ilman ISOBUS-yhteyttä.

KESLA 314 tarjoaa erinomaisen työskentelygeometrian

KESLA 314 on uusi 1-jatkeinen kuormainmalli yli 7 metristen kuormainten kokoluokkaan. Uuden kuormain-mallin geometriaa on parannettu niin, että kuormain saadaan saatettua parempaan kuljetusasentoon kuorma-tilassa siirtoajon aikana ja samalla kuormaimen ulottuvuus sekä nostoteho on kasvanut. Kuormaimen hydrauliikan tuottotarve on pieni ilman tinkimistä nostotehoista.

Uusi kuormain soveltuu muiden KESLA-kuormainten tapaan asennettavaksi niin runkosovitteeseen, kuin perävaunun aisalle. KESLA 314 kuormainta on myyty traktorikäytön lisäksi myös ajokonekäyttöön. KESLA 314 -kuormainten yhteydessä saataville tulee uusi yläohjausvarustus KESLA mini-E, jonka yhteydes-sä kuormain varustellaan sähköisellä esiohjauksella ja KESLA proC-ohjausjärjestelmällä.

FleXset tuo monipuolisuutta käyttöön

KESLA FleXset esiteltiin kesällä Okrassa ja syksyn kynnyksellä FinnMETKO:ssa. Kyseessä on erinomainen perävaunun ja kuormaimen yhdistelmä niin maatalouteen kuin kaupunkitöihin. Yhdistelmä on tehty yhteistyössä suomalaisen FMG:n kanssa. Perävaunuun pystyy yhdistämään kaikki yleisimmät koukkulavalaitteistoon sopivat lavat, kontit tai vaikkapa säiliön. Lavassa on mm. lavanvaihtoautomatiikka, lavan tunnistus pituustiedon mukaan, viimeisimmät tieliikennejarruvarustelut ja hydraulisesti jousitettu alusta. Perävaunun parina toimii KESLA 304T-kuormain, jonka 8,5 metrisellä ulottumalla ja KESLA proC-ohjausjärjestelmällä tavaroiden siirto tai nosto sujuu ongelmitta, nostokykyä kun riittää vielä neljässä metrissäkin 1000 kg.

Harvesterikouravarustelu traktoriin

KESLA 316 tai 316T-kuormaimeen on saatavilla harvesterivarustelu. Varustelu sisältää käyttöventtiilin, joka mahdollistaa harvesterikouran ja kuormaimen hallinnan samalla käyttöventtiilillä. Varustelu sisältää sähköi-sesti esiohjatun käyttöventtiilin, KESLA proC-ohjausjärjestelmän ja Combi Otto -minijoystickit. Kuormaimeen tulee valita myös lisäputkitus, joka varmistaa riittävän öljynsaannin kouralle. Konemessuilla esillä olevassa paketissa on KESLA 316T-kuormain Walvoilin venttiilillä ja KESLA 16RH-harvesterikouralla.

KESLA-traktorivarusteet ovat esillä Konemessuilla AGCO Suomen osastolla 7m100 ja erillisellä ulko-osastolla Ub70, jossa kuormainta on mahdollista testata myös käytännössä.

Lisätiedot
Liiketoimintajohtaja Janne Sinkkonen puh. 040 5138 910
Tuotepäällikkö Jesse Jolkkonen puh. 040 1549 437
Myyntipäällikkö Jyrki Sahinjoki puh. 040 1786 635

KESLA 144ND-vaunuun on saatavilla proTRACTION-vedonohjaus sekä ajokoneista tutut levypankot.

Oikealla: KESLA 314-kuormain tarjoaa erinomaisen työskentelygeometrian.