Kesla

Article

Tulosvaroitus: Kesla Oyj:n tilikauden 2022 liikevoitto heikkenee aiemmin arvioidusta

20.10.2022 Investor releases

KESLA OYJ                                           SISÄPIIRITIETO 20.10.2022 klo 19:30

Tulosvaroitus: Kesla Oyj:n tilikauden 2022 liikevoitto heikkenee aiemmin arvioidusta

Kesla Oyj päivittää alkuvuoden toteuman ja loppuvuoden näkymän perusteella ohjeistustaan liikevoiton osalta. Liikevaihdon suhteen tulosohjaus säilyy ennallaan.

Heikenneen näkymän taustalla on pääasiassa aiemmin arvioitua heikompi myyntikatekertymä ja osittain myös kiinteiden kustannusten nousu, joihin vaikuttavat:

  • viimeaikainen kiihtyvä inflaatiokehitys,
  • toimitusketjujen pullonkaulat sekä
  • Venäjän ja Valko-Venäjän markkinoiden pysähtymisestä johtuva varaosamyynnin volyymin lasku.

Uusi ohjeistus: Konsernin tilikauden 2022 liikevaihdon arvioidaan pysyvän edellisvuoden tasolla, mutta liikevoitto heikkenee selvästi edellisvuodesta.

Vanha ohjeistus: Konsernin tilikauden 2022 liikevaihdon arvioidaan pysyvän edellisvuoden tasolla, mutta liikevoitto heikkenee edellisvuodesta.

Kesla Oyj julkaisee 1.1.-30.9.2022 osavuosikatsauksensa maanantaina 24. lokakuuta.

KESLA OYJ

Simo Saastamoinen

toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen, 040 560 9310

JAKELU:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesla.com

Kesla on metsäteknologian ja materiaalikäsittelyn kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka tuottaa asiakkaan alustaan integroituvia, parasta käyttökokemusta tuottavia ja asiakkaan liiketoimintaa edistäviä laadukkaita materiaalinkäsittelyratkaisuja. Keslan liiketoiminta on keskittynyt kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat traktorivarusteet, puunkorjuulaitteet sekä auto- ja teollisuusnosturit. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 45 miljoonaa euroa. Konsernin viennin osuus liikevaihdosta oli 65 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella ja Ilomantsissa sekä myyntiyhtiö Appenweierissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 250 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. #yourlifetimematch.